Podziękowania

Nasza stajnia nie byłaby taka wyjątkowa, gdyby nie wyjątkowe osoby, które spotkaliśmy na drodze przy tworzeniu „Przyjaznej Przystani”. Chcielibyśmy z całego serca podziękować osobom, które pomogły nam przywrócić drugie życie temu wyjątkowemu miejscu i sprawili, że jest one jedyne w swoim rodzaju.
Na początku chcielibyśmy bardzo podziękować Państwu Barbarze i Waldemarowi Pomorskim, którzy usiedli z nami przy wspólnym stole, wysłuchali naszego pomysłu na stworzenie „Przyjaznej Przystani” i obdarzyli nas wielkim zaufaniem. Dziękujemy, że kibicujecie nam i wspieracie nas w naszych działaniach każdego dnia.
Miejsca takie jak stajnia, siodlarni, sala kominkowa i warsztatowa nie byłyby takie wyjątkowe i piękne gdyby nie:
  • Paweł Kruszona, który jest bardzo cierpliwy i dokładny w swojej pracy, doradził nam w wyborze materiałów i sprawił, że sale warsztatowa i kominkowa są takie piękne
  • Joanna Pomorska i MadamWood dziękujemy za wprowadzenie oryginalności do naszej stajni i zaprojektowanie wieszaków do szatni i wieszaków na siodła oraz ławę, przy której picie kawy i rozmowy w sali kominkowej to sama przyjemność !

• Patryk Łuszcz Zielony Fyrtel, który podjął to trudne wyzwanie i stworzył piękne, wygodne i przestronne boksy dla koni z obrotowymi żłobami. Profesjonalizm w każdym względzie!

• Piotr Dziubarczyk i Hurtownia Elektryczna Neon-Plus neon-instalacje.pl dziękujemy za nowe oświetlenie w stajni, które rozjaśnia naszą Przyjazną Przystań
  • Володимир Сидорчук, Volodymyr Sydorchuk, Marcin Czudowski i Tomek Kasprzyk – niezastąpiony zespół – na Was zawsze można polegać. Chłopacy wypocili hektolitry potu przy skuwaniu posadzek i wyrzucaniu gruzu oraz malowaniu stajni. Dzięki Wam stajnia była gotowa na czas!
  • Wielkopolski Ośrodek Ekonomii Społecznej Stowarzyszenie Na Rzecz Spółdzielni Socjalnych dziękujemy za docenienie naszego pomysłu i danie nam szansy na jego realizację poprzez wsparcie merytoryczne i finansowe.
W naszych podziękowaniach nie możemy zapomnieć o wolontariuszkach, które wspierają nas od samego początku w naszej codziennej pracy tj. prowadzeniu zajęć z hipoterapii i opieki nad końmi.
Szczególne podziękowania kierujemy do Kasia Trzcińska Hania Kasprzyk i Nadia Szymkowiak Dziękujemy dziewczyny, że jesteście z nami i że zawsze możemy na Was liczyć. Wasze zaangażowanie jest dla nas bardzo motywujące do dalszego działania. Cieszymy się, że swoim zaangażowaniem zarażacie inne osoby i grono naszych wolontariuszy powiększa się z dnia na dzień ❤️